Smilets Lejr

EDC Poul Erik Bech Fonden støtter initiativer, der har til formål at gøre en forskel for andre. Smilets Lejr er et godt eksempel herpå. Foreningen støtter udsatte børn ved at arrangere aktiviteter, der skaber dejlige og trygge minder, som børnene kan mindes. Alt arbejde udføres frivilligt af såvel hjælpere som køkkenhold og lejrledelse.

Med en donation på kr. 10.000 vil EDC Poul Erik Bech Fonden gerne påskønne foreningens store frivillige arbejde og medvirke til, at udsatte børn og deres forældre får en uforglemmelig lejrtur.

Pressemeddelelse:

Smilets Lejr modtager donation på 10.000 kr. til finansiering af aktiviteter til ferielejr for udsatte børn på Fyn og ø’erne

Sommeren er lige rundt om hjørnet, og det er ved at være tid til de årlige udlandsrejser og sommerferie-aktiviteter med familie og venner. Dette er dog ikke tilfældet for alle, og børn fra økonomisk trængte familier har ofte ikke midlerne til at se frem til sommerferieglæder som disse. Men takket være foreninger som Smilets Lejr, kan flere udsatte børn se frem til en sommer med ferieglæder og mindeværdige oplevelser. Foreningen har i mange år afviklet ferielejre og aktiviteter i uge 29 for udsatte børn fra Fyn, Ærø og Langeland. EDC Poul Erik Bech Fonden støtter denne mission, og har netop doneret 10.000 kr. til foreningen.

Sommeren er én af de tider på året, hvor man kan få et afbræk fra hverdagen og skabe mindeværdige oplevelser med sine nærmeste. Med hjælp fra frivillige ildsjæle på Smilets Lejr kan udsatte børn på lige fod med andre se frem til en sommer fyldt med glæde, nye relationer og minder for livet. Smilets Lejr arrangeres af Ungdommens Røde Kors og foregår på Vesterdal Efterskole, hvor lejren bliver afholdt hvert år i uge 29. Ca. 80 børn får nye, spændende oplevelser på lejren, der har til formål at give udsatte børn en ferieuge med masser af opmærksomhed og oplevelser, de ellers ikke ville have fået.

Lejrleder på Smilets Lejr, Casper Lundgreen, udtaler sig om projektets formål: ”Smilets Lejr har til formål at give udsatte børn en ferieuge med masser af opmærksomhed og oplevelser, som de kan leve højt på længe. Smilets Lejr ønsker at give omkring 80 børn i alderen 7-13 år et smil på læben ved at arrangere en uges ferielejr i sommerferien. Lejren byder på alt fra sjove workshops, vilde konkurrencer og våde vandkampe til hyggelige lejrbål, ture ude af huset og meget andet. Vi forventer i år, at op til 55 frivillige inklusiv køkkenhold og ledelse vil stille deres hjælp til rådighed til afholdelse af ferielejren.”

”Vi oplever i løbet af lejrugen, at børnene får tiltrængte succesoplevelser, der er med til at give dem et lille skub i den ”rigtige” retning. Det er vigtigt for os frivillige at gøre lejren til noget ganske særligt for børnene, der kan give dem nogle dejlige og trygge minder, som de kan huske tilbage på, når hverdagen ellers kan være hård. Derfor er vi yderst taknemmelige for donationen fra EDC Poul Erik Bech Fonden, der gør, at vi kan glæde udsatte børn med en mindeværdig sommer.”

Alle fortjener en god sommer

Jes Fald, afdelingsleder i EDC Poul Erik Bech Næsby, stod for overrækkelsen af donationen. Han udtrykker stor respekt for foreningens frivillige arbejde: ”EDC Poul Erik Bech Fonden støtter netop dem, der gør en forskel for andre. Dette lever Smilets Lejr i høj grad op til. Alt for mange udsatte børn fra økonomisk trængte familier gennemlever en hård hverdag med mange bekymringer. Med en ferielejr arrangeret af Smilets Lejr kan disse børn få et afbræk fra hverdagen og få nogle uforglemmelige minder, som de altid vil kunne huske tilbage på. Smilets Lejr gør alt, hvad de kan, for at undgå mistrivsel hos udsatte børn fra Fyn, Ærø og Langeland. Jeg ønsker dem alle en rigtig dejlig sommerlejr fyldt med spændende aktiviteter og nye, gode venskaber.”

Modtager: Smilets Lejr
Støttebeløb: 10.000 kr.
År: 2024
Website: https://www.smiletslejr.dk/kontakt/