Røde Kors Ballerup

EDC Poul Erik Bech Fonden støtter initiativer, der har til formål at gøre en forskel for andre. Røde Kors Ballerup er et godt eksempel herpå. Foreningen uddeler hvert år julehjælp til sårbare og udsatte familier i Ballerup Kommune. Denne julehjælp er yderst tiltrængt for disse familier, da julen kan være en svær og bekymringsfyld tid med mange udgifter.

Med en donation på kr. 20.000 vil EDC Poul Erik Bech Fonden gerne påskønne foreningens store frivillige arbejde og medvirke til, at udsatte børnefamilier fra Ballerup Kommune kan få en glædelig jul.

Pressemeddelelse:

Røde Kors Ballerup modtager donation på 20.000 kr. til juletræsarrangement og julegaver til trængte børnefamilier.

Hvert år hjælper Røde Kors Ballerup lokale udsatte børnefamilier i juletiden. Julehøjtiden kan nemlig for mange udsatte børnefamilier være forbundet med bekymringer om at have råd til alle de ting, der gør julen helt speciel. Netop derfor udbyder Røde Kors Ballerup julehjælp til områdets lokale udsatte familier. EDC Poul Erik Bech Fonden har netop doneret 20.000 kr. til foreningen og deres værdifulde julehjælp.

Julehjælpen består først og fremmest af et gavekort på mellem 800 og 900 kr. til Coop, som kan benyttes til at købe god julemad, gaver og godter. Dertil modtager de udsatte familier et gavekort til Bog og Ide på 200 kr. I år vil Røde Kors Ballerup stræbe efter at uddele et gavekort til Bog og Ide pr. barn i familien, som der kan købes julegaver for. Disse tilskud hjælper forældrene til at slippe bekymringerne og få mere overskud i juletiden. Dertil giver det børnene mulighed for at opleve julens glæder på lige fod med deres kammerater.

Formand for Røde Kors Ballerup, Lis Suhr, udtaler sig således om foreningens julehjælp:

”Vi har siden 2013 uddelt julehjælp til omkring 80 udsatte familier hvert år. Gennem årene har vi gjort os en masse erfaringer om, hvordan julehjælpen kan gavne de udsatte familier mest. Tidligere har vi uddelt julekurve som julehjælp, men her erfarede vi, at det var svært at sammensætte en kurv, som kunne tilfredsstille forskellige familier med forskellige behov og antal børn. Derfor mener vi, at et økonomisk tilskud i form af gavekort er den bedste form for julehjælp, da familien selv har mulighed for at købe det, de har behov for. Dertil kan selve oplevelsen af at tage ud og handle give familierne en følelse af selvstændighed og værdighed.”

Foreningen afholdt sidste år en julefest for ukrainske flygtninge i Ballerup. Til dette arrangement var der juletræ, julemad og julegaver. Julemaden bestod af gløgg, æbleskiver og sodavand, og alle 50 deltagende børn modtog en gave til en værdi af 200 kr. Formålet med dette arrangement var at give de ukrainske flygtninge et afbræk i deres tilværelse og føle sig værdsat. Foreningen håber på, at de igen i år kan gentage succesen og afholde et arrangement magen til.

Vigtigheden af julehjælp

Indehaver og ejendomsmægler i EDC Poul Erik Bech Ballerup, Susanne Wildbork Hansen, beundrer foreningens arbejde i juletiden: ”Foreningens arbejde er vigtigere end aldrig før, da flere familier, blandt andet grundet den øgede inflation, er hårdt ramt økonomisk. I takt med de stigende priser, er efterspørgslen på julehjælp også steget. Med julehjælpen kan udsatte familier få et afbræk fra den til tider bekymringsfulde hverdag, og de kan få lov til at tage del i alle julens glæder på lige fod med så mange andre.”

Netop som efterspørgslen på julehjælp er steget, har reguleringen af hvem der modtager julehjælp også ændret sig en smule. Lis Suhr, udtaler sig: ”Proceduren for tildeling af julehjælp foregår via et ansøgningsskema, hvor familien oplyser antal børn og særlige forhold. I samarbejde med Ballerup Kommune kan foreningen tjekke ansøgernes indkomst, og på den måde sørge for at tilbyde julehjælp til de familier, som har det største behov. I forlængelse af dette følger foreningen også Røde Kors organisationens indkomstgrænser for tildeling af julehjælp, så ressourcerne bliver fordelt til dem, der har brug for det.

Modtager: Røde Kors Ballerup
Støttebeløb: 20.000 kr.
År: 2023
Website: https://www.rodekors.dk/afdelinger/ballerup