Red Barnet Sønderborg

EDC Poul Erik Bech Fonden støtter frivillige foreninger, som gør en forskel for andre. Red Barnet Sønderborg er et godt eksempel herpå. Foreningen arbejder året rundt på at skabe bedre vilkår for børn og unge ved at opbygge et tæt fællesskab og planlægge arrangementer, der har børnene i fokus. Gennem familieoplevelsesklubben, får familier med begrænset netværk mulighed for at danne nye relationer i deres lokalområde.

Med en donation på kr. 25.000 vil EDC Poul Erik Bech Fonden gerne medvirke til, at sårbare børn og deres forældre får nogle gode stunder med sjove aktiviteter.

Pressemeddelelse:

Red Barnet Sønderborg modtager donation på 25.000 kr.: Familieoplevelser i sigte

At have et stabilt og sikkert netværk, er for mange en selvfølge. Men for udsatte familier og børn, kan det være svært at få hverdagen og sociale relationer til at hænge sammen. Red Barnet Sønderborg er en af de foreninger, der brænder for at skabe trivsel blandt udsatte børn og deres familier. Derfor arrangerer foreningen nu flere aktiviteter i deres familieoplevelsesklub, hvor udsatte børn og deres familier kan få nye venner og sociale relationer i sit nærområde. Foreningen har netop modtaget en donation på 25.000 kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden.

Familieoplevelsesklubben foregår cirka en gang om måneden til fælles oplevelser og aktiviteter. Familierne er selv med til at bestemme aktiviteterne, og det kan være alt fra madlavning til en tur i teatret eller udflugt i skoven, som er på programmet. Tanja Zeba Horst, Sekretær hos Red Barnet Sønderborg, siger:

”Formålet med familieoplevelsesklubben er at give udsatte børn og deres forældre i Sønderborg Kommune nogle gode oplevelser sammen med hinanden og sammen med andre familier fra lokalområdet. På denne måde oplever familierne, hvad det vil sige at mødes og være en del af et større fællesskab, og herunder få mulighed for at skabe netværksdannelser familierne imellem.”

”Klubben har eksisteret i 10 år, og består pt. af 12 familier med 26 børn tilknyttet. Vi ser, hvilken betydning det har for familierne at komme ud blandt ligesindede, og skabe nogle fælles minder. Derfor gør vi meget for at opretholde vores aktiviteter, hvilket naturligvis kræver støtte udefra. Derfor er vi meget taknemmelige for donationen fra EDC Poul Erik Bech Fonden, der sikrer, at familierne kan få nogle gode minder med i rygsækken.”

Kommer mistrivsel til livs
Familieoplevelsesklubben er et initiativ, der gør sig gældende for flere lokale Red Barnet foreninger i landet. I flere kommuner er det en stor succes, og det er et initiativ, der har stor værdi for de familier, der ofte ikke selv har ressourcerne eller overskuddet til at tage deres børn med ud til diverse aktiviteter. Michael Gregers Hansen og Emma Louise Beyer, partnere i EDC Poul Erik Bech Sønderborg, stod for selve overrækkelsen af donationen: Michael siger:

”EDC Poul Erik Bech Fonden støtter initiativer, der har til formål at gøre en forskel for andre. Red Barnet Sønderborg er et godt eksempel herpå. Foreningen arbejder året rundt på at skabe bedre vilkår for børn og unge ved at opbygge et tæt fællesskab og planlægge arrangementer, der har børnene i fokus. Gennem familieoplevelsesklubben, får familier med begrænset netværk mulighed for at danne nye relationer i deres lokalområde. Dette er noget, som vi i fonden er meget glade for at kunne støtte op om.” Emma Beyer supplerer:

”Fællesskaber og gode relationer er en vigtig del af børns liv og har en stor betydning for børns fremtid.  Intet barn bør være ensomt, og det er netop det, foreningen modvirker. De øger trivslen for børn i hele kommunen og er et aktiv for lokalområdet. Det er et vigtigt arbejde, som vi er glade for at kunne støtte op om.”

Modtager: Red Barnet Sønderborg
Støttebeløb: 25.000 kr.
År: 2023
Website: https://redbarnet.dk/bliv-frivillig/red-barnets-lokalforeninger/soenderborg-lokalforening/