Mødrehjælpen Vordingborg

EDC Poul Erik Bech Fonden støtter frivillige foreninger, som gør en forskel for andre. Initiativet med Mødrehjælpens sommerlejr er et godt eksempel herpå. Projektet har til formål at glæde over 30 børn og deres forældre med et pusterum fra en ofte svær hverdag i form af en sommerlejr, som giver familierne en mindeværdig oplevelse og nye bekendtskaber.

Med en donation på 30.000 kr. vil EDC Poul Erik Bech Fonden gerne påskønne ildsjælene i Mødrehjælpen Vordingborgs meningsfulde arbejde og bidrage til, at familier i sårbare situationer får en oplevelsesrig sommerferie, som de kan se tilbage på.

Pressemeddelelse:

Mødrehjælpen Vordingborg modtager donation på 30.000 kr.: Sommerminder i fællesskabets tegn.

Alle har ret til en plads i fællesskabet, men vi har forskellige forudsætninger for at indgå i sociale relationer. Som en sårbar familie er der udfordringer, som kan gøre det svært at få hverdagen til at gå op i en højere enhed. Derfor er det ikke givet, at der er tid og overskud til socialt samvær. Mødrehjælpen Vordingborg er en forening, hvor frivillige ildsjæle netop bidrager til, at sårbare børn og deres forældre møder tillid, håb, tryghed og netværk. Én af lokalforeningens indsatser er en sommerlejr, hvor familier med udfordringer i hverdagen kan få en mindeværdig oplevelse og nye bekendtskaber. Foreningen har netop modtaget en donation på 30.000 kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden.

Sommerlejren foregår i uge 30, hvor frivillige ildsjæle er med til at danne rammen om en oplevelsesrig uge i fællesskabets tegn. Der afholdes flere sociale aktiviteter, som kan være alt fra drageflyvning til boldspil og kreahjørne, der bidrager til nye netværk mellem børn som voksne. Marianne Hansen, kasserer i Mødrehjælpen Vordingborg, udtaler:

”Vi har stor succes med sommerlejren, som vi holder hvert år for familier, som hermed får et smil på læben i en ellers svær hverdag på grund af bl.a. skilsmisse, sygdom eller økonomisk sårbarhed. Som frivillig er det en stor glæde at se de muntre ansigter med liv i øjnene. Vi oplever, at der dannes netværk mellem de deltagende familier – børn som voksne. Samtidig giver det mulighed for, at børnene kan komme tilbage efter sommerferien og fortælle sine kammerater om en fantastisk sommerferie.”

”Sidste sommer deltog 30 børn og deres forældre på sommerlejren, hvor der blev badet, fløjet med drager, arrangeret minigolfturneringer og meget mere. Det var tydeligt, at familierne knyttede venskaber og fik glade sommerminder med hjem. Derfor er vi naturligvis utrolig glade for, at EDC Poul Erik Bech Fonden med sin donation vil hjælpe os med at genskabe glæden hos store og små, så endnu flere familier kan komme på sommerferie og skabe nye minder.”

Kommer mistrivsel til livs
Sommerlejren er et initiativ, som Mødrehjælpens frivillige har realiseret over hele landet. I flere kommuner er det en stor succes, og det er et initiativ, der har stor værdi for de familier, som ofte ikke selv har ressourcerne eller overskuddet til at tage deres børn med ud til diverse aktiviteter. Kasper Pedersen, indehaver i EDC Poul Erik Bech Vordingborg, stod for selve overrækkelsen af donationen. Han udtaler:

”Jeg er stolt af at arbejde i en virksomhed, som gennem EDC Poul Erik Bech Fonden støtter initiativer, der gør en forskel for andre mennesker. Mødrehjælpen Vordingborgs sommerlejr er netop et eksempel på et initiativ, som bidrager til at gøre en forskel ved at give familier muligheder, som de ellers ikke ville have. Mødrehjælpen Vordingborg giver både familierne konkrete oplevelser, men deres vigtige arbejde består lige så meget i skabe rammerne for, at familier med begrænset netværk kommer ud blandt andre mennesker. Det er både på den korte bane, at foreningen skaber glæde hos barn som voksen, men det er også på den lange bane, at et initiativ, som det her, kan øge trivslen hos sårbare familier og mindske uligheden i samfundet. Det er et meningsfuldt arbejde, som vi er glade for at kunne støtte op om.”

Senest har følgende foreninger modtaget støtte af EDC Poul Erik Bech Fonden: Dansk Folkehjælp, Bolbro Brugerhus Odense, Mødrehjælpen Holbæk, Kirkernes Familiehjælp Randers, Specialskolen Bramsnæsvig, Svovlstikkerne og Bykirken Odense.

Modtager: Mødrehjælpen Vordingborg
Støttebeløb: 30.000 kr.
År: 2024
Website: https://moedrehjaelpen.dk/holdepunkt/lokalforeninger/sjaelland-og-oerne/lokalforening-vordingborg/