Mødrehjælpen Varde

EDC Poul Erik Bech Fonden støtter initiativer, der har til formål at gøre en forskel for andre. Mødrehjælpen Varde er et godt eksempel herpå. Foreningen arrangerer fødselsdagsaktiviteten, Den Rullende Kagemand, for sårbare familier flere gange om året. Den Rullende Kagemand er et fødselsdagstilbud til børn i sårbare familier, hvor forældre af personlige, økonomiske og/eller helbredsmæssige årsager mangler overskud til at holde børnefødselsdag for deres barn. Fødselsdagshjælpen består af en fødselsdagspakke med indhold til at afholde en festlig børnefødselsdag til en værdi af ca. 750 kr.

Med en donation på kr. 20.000 vil EDC Poul Erik Bech Fonden gerne påskønne foreningens store frivillige arbejde og medvirke til, at sårbare børn fra Varde kan få den fødselsdagsfejring, som de fortjener.

Pressemeddelelse:

Mødrehjælpen Varde modtager donation på 20.000 kr. til Den Rullende Kagemand: fødselsdagsaktiviteter for sårbare børn

Som barn er ens fødselsdag en af de bedste dage på året, hvor man bliver forkælet med gaver og lykønskninger fra ens nærmeste. Fødselsdage fejres ofte med fødselsdagsfest for familier og venner med festmåltid, flag og kage. Men disse traditioner kan for sårbare familier være svære at finde økonomisk overskud til. Netop derfor sørger frivillige foreninger som Mødrehjælpen Varde for, at børn fra sårbare familier også bliver fejret på deres fødselsdag. EDC Poul Erik Bech Fonden har netop doneret 20.000 kr. til foreningen. 

Mødrehjælpen Varde har tidligere været en satellit under Mødrehjælpen i Esbjerg. Pr. 1. november er Varde blevet en selvstændig lokalforening, der arrangerer forskellige aktiviteter for sårbare familier og deres børn. Aktiviteterne kan være udflugter for disse familier, julehygge, biografture og socialt samvær. En aktivitet, som foreningen særligt har succes med, er Den Rullende Kagemand.

Den Rullende Kagemand er et fødselsdagstilbud til børn i familier, hvor forældre af personlige, økonomiske og/eller helbredsmæssige årsager mangler overskud til at holde børnefødselsdag for deres barn. Fødselsdagshjælpen består af en fødselsdagspakke med indhold til at afholde en festlig børnefødselsdag til en værdi af ca. 750 kr. Pakken indeholder mad, drikke og pynt til at kunne afholde en fødselsdag for op til 20 børn. Fødselsdagen giver børn mulighed for at fejre deres fødselsdag på samme måde, som deres kammerater i skolen, børnehaven eller dagplejen.

Kasserer i Mødrehjælpen, Ulla Nielsen, udtaler sig således om projektets succes: ”Det har været en kæmpe succes med Den Rullende Kagemand i de 10 år, den har eksisteret i Esbjerg Kommune. Indtil videre har vi gjort tæt på 800 børn glade med kagemand og boller i Esbjerg/Varde området. I Varde er aktiviteten startet op i slutningen af 2020, og alene sidste år har der været 40 fødselsdage, hvor både børn og forældre har jublet, når kagedamen kom forbi.”

Alle fortjener at blive fejret på sin fødselsdag  

Jesper Ølgaard Bloch, partner i EDC Poul Erik Bech Erhverv, stod for overrækkelsen af donationen til Mødrehjælpen Varde. Han beundrer foreningens flotte arbejde: ”Med Mødrehjælpen Vardes arbejde har de formået at skabe mindeværdige fødselsdage for mange af lokalområdets udsatte børnefamilier. Vi er meget beærede over at kunne hjælpe med, at udsatte børn kan fejre fødselsdag på samme måde som deres jævnaldrende.”

Ligeledes udtrykker Jesper Ølgaard Bloch begejstring for foreningen: ”Mødrehjælpen Varde er en forening, som gør en stor forskel for andre, hvilket er noget, som EDC Poul Erik Bech Fonden gerne vil støtte op om. Foreningen formår gennem Den Rullende Kagemand at tage hånd om udsatte børn og unges trivsel, ved at give dem den gode fødselsdag og i det hele taget en god oplevelse, som de fortjener. Forhåbentlig kan endnu flere få glæde af det flotte frivillige arbejde, som Mødrehjælpen Varde lægger for dagen”.

Modtager: Mødrehjælpen Varde
Støttebeløb: 20.000 kr.
År: 2023