København Vineyard

EDC Poul Erik Bech Fonden støtter frivillige foreninger, som gør en forskel for andre. Family Time hos København Vineyard er et godt eksempel herpå. Family Time er et månedligt arrangement for socialt udsatte danske familier samt flygtningefamilier, som herigennem får et givende socialt fællesskab. Aktiviteterne bidrager på den måde til at skabe et pusterum fra en ellers udfordret hverdag og muliggør samtidig, at familierne kan øge deres sociale netværk.

Med en donation på 10.000 kr. vil EDC Poul Erik Bech Fonden gerne påskønne foreningens store frivillige arbejde og bidrage til foreningens mission om styrke trivslen og livskvaliteten hos udfordrede familier.

Pressemeddelelse:

Family Time hos København Vineyard modtager donation på 10.000 kr.: Et socialt fællesskab med plads til alle

Mennesket har et grundlæggende behov for tilhørsforhold og samhørighed. At deltage i sociale fællesskaber giver os mulighed for at opfylde dette behov, fordi vi hermed skaber forbindelser, deler erfaringer og oplever gensidig støtte gennem livets op- og nedture. Det er dog ikke givet, at man har et socialt netværk at gå til. Særligt kan de sociale relationer blive nedprioriteret, når tankekraften i stedet bruges på udfordringer og bekymringer. Heldigvis er der initiativer som København Vineyards ’Family Time’, hvor socialt udsatte danske familier og flygtningefamilier får mulighed for at indgå i et givende socialt fællesskab og få et smil på læben i en ellers udfordret hverdag. København Vineyard har netop modtaget en donation på 10.000 kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden.

Family Time er en månedlig begivenhed i frikirken København Vineyard, hvor socialt samvær og fællesskab er omdrejningspunktet. Der er plads til alle, som måtte have lyst til at deltage, men det er især syriske og iranske flygtningefamilier samt socialt udsatte danske familier, som deltager og har gjort det igennem flere år. Her indbyder foreningen til et hyggeligt og socialt fællesskab med kaffe, kage, spil, snak og hygge, hvortil der er et særligt program til glæde for børnene. Arrangementet afsluttes med et fælles aftensmåltid, og der deles en pose madvarer ud til alle, som måtte have behov for det. Frivillig hos København Vineyard, Louise Lysholm Nielsen, udtaler:

”Vi ønsker at fortsætte med at afholde de her dage, fordi vi kan se, at det gør en forskel i disse menneskers liv, som på mange måder har en udfordret hverdag. Det giver dem en plads i et inkluderende og givende fællesskab, hvor de kan komme præcis, som de er. Der kommer et sted mellem 30-40 gæster, og vi har mange gengangere, som sætter pris på arrangementerne og oplever dem som et fristed fra hverdagens bekymringer”.

”Vi gør især meget ud af, at maden skal være gratis, da vi ved, at mange af vores gæster er på overførselsindkomst og hermed er udfordrede på deres økonomi. Samtidig er det vigtigt for os med ekstra aktiviteter for børnene. Vi ønsker at give dem bekymringsfrie oplevelser, hvor de udelukkende skal tænke på at hygge sig og have det sjovt med hinanden”.

Give tilbage til de lokalsamfund, vi er en del af

Family Time koordineres af frivillige medarbejdere fra København Vineyard, og projektet har kørt i flere år med succes. Begivenhederne bliver et vigtigt holdepunkt i familiernes liv, hvorfor indehaver i EDC Poul Erik Bech Gammel Kongevej og Falkoner Allé Daniel Sejrskild Nielsen, som stod for selve overrækkelsen, er utrolig glad for, at EDC Poul Erik Bech Fonden kan være med til at sikre videreførelsen af dem. Daniel udtaler:

”Vi er dybt imponerede over det engagement og den hjertevarme, som København Vineyard udviser i deres arbejde med at støtte socialt udsatte danske familier og flygtningefamilier. Deres vedvarende indsats for at skabe et positivt fællesskab og lyspunkter i hverdagen er virkelig inspirerende. Det er en ære for os at kunne støtte deres vigtige arbejde gennem EDC Poul Erik Bech Fonden”. Daniel forsætter:

”Initiativer som disse er vigtige for det enkelte menneske såvel som sammenhængskraften og tilliden i samfundet. Sociale fællesskaber er ikke blot en luksus men en nødvendighed for trivsel og mental sundhed. Ved at fremme sådanne initiativer investerer vi i et mere sammenhængende samfund, hvor endnu flere har mulighed for at føle sig set, hørt og værdsat. Det synes jeg er meningsfuldt”.

Modtager: København Vineyard
Støttebeløb: 10.000 kr.
År: 2024