Kirkernes Familiehjælp i Randers

EDC Poul Erik Bech Fonden støtter initiativer, der har til formål at gøre en forskel for andre. Kirkernes Familiehjælp i Randers er et godt eksempel herpå. Foreningen har indført, at de hver måned uddeler tøj og mad til trængte familier, med formålet om at give dem et pusterum væk fra hverdagens økonomiske og sociale udfordringer.

Med en donation på kr. 25.000 vil EDC Poul Erik Bech Fonden gerne påskønne foreningens store frivillige arbejde og medvirke til, at økonomisk trængte børnefamilier fra Randers Kommune kan få mere overskud i hverdagen.

Pressemeddelelse:

Mad- og tøjuddeling til økonomisk trængte familier: Kirkernes Familiehjælp i Randers modtager donation på 25.000 kr.

Mad og tøj er vigtige ressourcer i hverdagen, men det er desværre ikke noget, som alle familier har til rådighed. Derfor har Kirkernes Familiehjælp i Randers siden 2009 arbejdet på at støtte netop disse økonomisk trængte familier. Foreningen tager hånd om de udsatte børnefamilier i Randers Kommune, ved at hjælpe dem med de økonomiske og sociale udfordringer, der præger deres hverdag. Foreningen har netop modtaget en donation på 25.000 kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden.

Donationen skal bruges til foreningens projekt om at uddele mad og tøj hele året til familier i nød. Foreningen har foretaget dette i ca. 12 år, og har igennem projektet hjulpet adskillige børnefamilier med at få familieliv og økonomi til at hænge sammen. Trine Puggaard, Bestyrelsesmedlem i Kirkernes Familiehjælp i Randers, udtaler: Gennem vores frivillige arbejde forsøger vi at give trængte familier et pusterum væk fra hverdagens økonomiske bekymringer. Med dette pusterum ønsker vi, at både forældre og børn kan opleve lidt mere overskud i hverdagen.”

”Maduddelingen foregår to gange om måneden, hvor mængden af den uddelte mad er tilpasset familiens størrelse og sammensætning. En udlevering af mad indeholder typisk bl.a. to slags kød, frugt, morgenmad, smør, pålæg, kartofler, ris, grøntsager, mælk mm. Ved afhentning er der mulighed for at få lidt aftensmad, en kop kaffe og snakke med en frivillig medarbejder fra Kirkernes Familiehjælp. Vi takker EDC Poul Erik Bech Fonden for deres værdifulde støtte, som vil være med til at gavne en masse familier.”

De trængte familier har også mulighed for at besøge foreningens tøjuddeling, hvor de kan modtage genbrugt tøj og sko, som er blevet doneret. Der er tøj i alle størrelser til hele familien, og i vinterhalvåret er der særlig fokus på at have varmt overtøj tilgængeligt. Alt efter økonomien kan foreningen justere antallet af familier de hjælper, men de hjælper ca. 20 familier ad gangen til en bedre hverdag.

Støtte og omsorg i hårde tider

Ejendomsmægler og afdelingsleder i den lokale EDC Poul Erik Bech i Randers, Søren Kellberg, stod for overrækkelsen af donationen. Han er meget begejstrede for foreningens arbejde:
”Specielt i hårde økonomiske tider med inflation, er vi utrolig taknemmelige for at kunne hjælpe de familier, der er hårdest ramt i samfundet. De høje fødevarepriser har særligt ramt de økonomisk trængte familier hårdt, hvilket har resulteret i en markant øget efterspørgsel på hjælp fra Kirkernes Familiehjælp. Derfor håber vi, at vi med donationen kan reducere ventelisten og hjælpe de udsatte familier i Randers Kommune igennem de hårde tider.”

Modtager: Kirkernes Familiehjælp i Randers
Støttebeløb: 25.000 kr.
År: 2023
Website: https://kirkernesfamiliehjaelp.dk/