Karlslunde Skole

EDC Poul Erik Bech Fonden støtter initiativer, der har til formål at gøre en forskel for andre. Karlslunde Skole har en klasse med Ukrainske flygtninge, som alle er påvirket af at have oplevet krig og ødelæggelse.

Med en donation på optil kr. 10.000 vil EDC Poul Erik Bech Fonden gerne medvirke til, at elever fra Ukraine-klassen samt deres lærere får en begivenhedsrig tur til Bakken.

Pressemeddelelse:

Karlslunde Skole modtager donation på 10.000 kr. til Bakketur for Ukraine-klasse

Siden Ruslands invasion af Ukraine i februar 2022 er knap 40.000 ukrainere flygtet til Danmark. Dette kan være en svær overgang for mange familier, der lige pludselig har skulle bosætte sig i et fremmed land og tilpasse sig nye normer, en ny kultur og ikke mindst et nyt sprog. Statistik fra januar 2024 viser, at over 5.000 ukrainske børn går i de danske grundskoler. Karlslunde Skole er netop en af de skoler, som har taget godt imod ukrainerne og oprettet en klasse med flygtninge fra Ukraine. Karlslunde Skole har netop modtaget en donation på 10.000 kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden, som skal bidrage til en sjov og begivenhedsrig dag på Bakken for Ukraine-klassen.

Som ukrainsk flygtninge kan det være svært at bygge en ny dagligdag op på bar bund. At have oplevet krig og ødelæggelse kan være dybt traumatisk, og dette kan derfor også mærkes på de ukrainske flygtninges trivsel og velvære. Derfor er det særligt vigtigt, at der bliver taget godt hånd om dem.

Gitte Skytte, klasselærer for den ukrainske klasse på Karlslunde Skole, udtaler sig således om deres tiltag: ”Vi vil gerne gentage sidste års succes med at invitere klassen med Ukrainske flygtninge på en tur til Bakken. Formålet med projektet er at give de ukrainske børn en god dag med gode oplevelser, som andre børn normalt får med deres forældre. Turen var en stor succes sidste år, og det bragte mange smil med sig.”

Et pusterum fra en bekymringsfuld og belastende hverdag

Steffen Hakmann, partner og afdelingsleder i EDC Poul Erik Bech Greve, er begejstret over initiativet. ”Jeg synes det er et enormt godt initiativ at tage de ukrainske skolebørn med på Bakken, hvor de kan få lov at opleve en bekymringsfri dag fyldt med gode oplevelser. Det giver eleverne et pusterum for en måske bekymringsfuld og belastende hverdag, hvor der ikke nødvendigvis er tid til sjov og ballade. Som flygtningefamilie kan det være svært at finde både mentalt- og økonomisk overskud og til at tage på udflugter, og det er derfor afgørende for de ukrainske elevers trivsel, at de får disse oplevelser gennem skolen.”

Partner i EDC Poul Erik Bech Erhverv Køge, Brian Skov Andersen, bakker ligeledes op om initiativet og udtaler sig således: ”Skolens åbne og barmhjertige modtagelse af de ukrainske flygtninge er særligt bemærkelsesværdigt. Ved at optage de ukrainske flygtninge i den danske grundskole, giver det dem et formål i hverdagen samt noget at stå op til. Vi er derfor meget glade for at kunne bidrage til en Bakketur for Ukraine-klassen, og forhåbentlig medvirke til, at de får en sjov og begivenhedsrig dag.”

Modtager: Karlslunde Skole
Støttebeløb: 10.000 kr.
År: 2024
Website: https://karlslundeskole.aula.dk/