Familiecenter Viborg

EDC Poul Erik Bech Fonden støtter frivillige foreninger og projekter, som gør en forskel for andre. Familiecenter Viborg støtter udsatte børn og unge der har det svært, og hjælper dem med at få en bedre trivsel gennem nærvær, kommunikation og rådgivning.

Med en donation på 8.000 kr. vil EDC Poul Erik Bech Fonden gerne bidrage til, at 8 udsatte børn fra Viborg Kommune får en uforglemmelig skitur, med alt hvad det indebærer af nye relationer og værdifulde minder.

Pressemeddelelse:

Familiecenter Viborg modtager donation på kr. 8.000 fra EDC Poul Erik Bech Fonden: skitøj til 8 udsatte børn i Viborg Kommune

I Danmark kan mange børn se frem til aktiviteter og ferier med venner og familie. For børn fra udsatte familier ser ferierne dog ofte anderledes ud. Familiecenter Viborg arbejder med sårbare og udsatte børn, unge og familier. Størstedelen af disse børn har aldrig været på ferie før, men det bliver der snart lavet om på. 8 børn fra Viborg Kommune er blevet inviteret på skitur af Røde Kors i uge 14, men mangler det nødvendige skiudstyr til turen. Derfor har EDC Poul Erik Bech Fonden netop doneret 8.000 kr. til Familiecenter Viborg til finansiering af skitøj til børnene.

Familiecenter Viborg er en del af Viborg Kommune, der arbejder med sårbare og udsatte familier i kommunen. Enheden yder støtte til familier i form af praktisk pædagogisk støtte, samtaler og vejledning til forældre, børn og unge. Sanne Hyllested Poulsen, Familiebehandler i Familiecenter Viborg, har ansøgt om penge på vegne af de 8 børn fra Viborg Kommune. Hun siger:

”Røde kors har i uge 14 arrangeret en skitur for udsatte børn i alderen 9-13 år. – og vi er så heldige at have fået tildelt 8 pladser i Viborg kommune, som vi i familiecenter Viborg har tildelt 5 piger og 3 drenge fra 11 til 13 år, som kommer fra sårbare og udsatte familier. De kære børn har ikke tidligere oplevet den form for ferie – og flere af dem har aldrig prøvet at være på ferie. Familierne har ikke økonomisk grundlag for at betale for beklædning/udstyr til turen, derfor er vi meget taknemmelige for donationen fra EDC Poul Erik Bech Fonden, der gør det muligt at kunne købe skijakke, skibukser, skistrømper, skiundertøj og evt. skibriller til hver af børnene.”

”Børnene kender ikke hinanden i forvejen, derfor har vi arrangeret, at de skal mødes første gang til afprøvning af skitøj. På den måde kan de møde hinanden inden turen, hvilket kan være en stor tryghed for flere af dem. Jeg er sikker på, at børnene får sig en oplevelse for livet.”

Støtte til dem der har det svært

Donationen fandt sted d. 15. februar, hvor Louise Kristensen, Partner og ejendomsmægler hos EDC Poul Erik Bech Viborg, stod for overrækkelsen. Louise udtaler:

”Da vi er en fondsejet virksomhed, har vi et ønske om at give noget tilbage til de lokalsamfund, som vi er en del af. Fonden støtter netop foreninger med ildsjæle, der gør en forskel for udsatte børn og unge. Familiecenter Viborg løser forskellige former for rådgivnings-, behandlings- og undersøgelsesopgaver i familier, hvor der er bekymring for et eller flere af børnene, ligesom de også hjælper unge med udfordringer. Vi er glade for at kunne støtte op med en donation, så børnene kan få en ferie med alt, hvad det indebærer.”