Bykirken Odense

EDC Poul Erik Bech Fonden støtter initiativer, der har til formål at gøre en forskel for andre. Bykirken Odense er et godt eksempel herpå. Foreningen har i mere end 20 år uddelt julehjælp til trængende familier. Julehjælpen består bl.a. af ingredienser til en god julemiddag, samt personlige gaver til børn mellem 2-15 år.

Med en donation på kr. 30.000 vil EDC Poul Erik Bech Fonden gerne påskønne foreningens store frivillige arbejde og medvirke til, at børn og deres familier får en god jul på lige fod med andre familier.

Pressemeddelelse:

Julen kom tidligt i år: Bykirken Odense modtager donation på 30.000 kr.

Langt de fleste danskere anser julen som et hjertevarmende samlingspunkt for familien med munde fyldt af julemad, dans om det glimtende juletræ samt gaver til hjemmets børn. For andre er juletiden knap så festlig. Et stigende antal af udsatte børnefamilier har det vanskeligt med at få julen til at hænge sammen. Bykirken Odense er en af de foreninger, der er med til at gøre julen til hjerternes fest – for alle. Gennem mere end 20 år har Bykirken uddelt julehjælp til socialt sårbare familier. I lyset heraf har foreningen netop modtaget en donation på 30.000 kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden til finansiering af julehjælpspakker.

Bykirken Odense består af ildsjæle, der hvert år hjælper trængende familier med julemad og konfekt til en samlet værdi på ca. 600 kr. Tilmed bliver gaverne til husstanden givet af frivillige, dels fra kirken og dels fra et gospelkor. Sarah Rasmussen fra Bykirken Odense siger således om formålet:

”I Danmark er der desværre fortsat mange socialt sårbare familier, der ikke har midlerne til at finansiere en klassisk juleaften med steg, risalamande, konfekt og gaver. Netop dette er hvad vi forsøger at komme til livs gennem vores julehjælpspakker. I Bykirken Odense kæmper vi for, at alle børnefamilier har samme udgangspunkt med succesoplevelser gennem juletiden. Vi mener, at julen skal være fyldt med begejstring, og dette bør gælde for alle. ”

”På nuværende tidspunkt uddeler vi julehjælp til hele 200 familier, og dette ønsker vi fortsat at kunne. Med både markante prisstigninger på fødevarer samt et øget behov for hjælp i de danske familier, er budgettet dog vokset. Heldigvis kan vi med donationen fra EDC Poul Erik Bech Fonden fortsætte med at gøre en forskel for udsatte familier, og dette er vi dybt taknemmelige for.”

Julen skal være særlig for alle

Julehjælpspakker er et initiativ, der gør sig gældende i flere byer rundt i landet, og dette er med stor succes. At gøre julen oplevelsesrig og hensigtsmæssig for alle børnefamilier har stor værdi for hvert enkelt medlem i husstanden. Børnene får lov at fejre jul med nogle gaver og julemad på bordet ligesom sine kammerater, mens forældrene kan få glæden af at give sine børn en god juleoplevelse. Morten Nancke, partner i EDC Poul Erik Bech Odense, stod for selve overrækkelsen af donationen: Han siger:

”Bag os er EDC Poul Erik Bech Fonden, der via overskuddet fra mæglervirksomheden støtter foreninger, som er med til at gøre en aktiv forskel for lokalsamfundene. Dette er Bykirkens julehjælp et pragteksemplar på. De er en forening med frivillige, der brænder for socialt udsatte familier, og kæmper målrettet for at give alle børn og forældre en mindeværdig jul. Det er en fornøjelse at se den forskel, som de gør, og vi er stolte af at kunne støtte dem i processen. ”

 

Modtager: Bykirken Odense
Støttebeløb: 30.000 kr.
År: 2023
Website: https://www.bykirken.dk/